آی‌بی‌ام EAGLE را معرفی کرد

آی‌بی‌ام Eagle را معرفی کرد

آی‌بی‌ام Eagle را معرفی کرد شرکت IBM مدعی شده که گام بزرگی به سمت رایانش کوانتومی برداشته است. IBM ساعاتی قبل از یک پردازنده‌ی کوانتومی ۱۲۷ کیوبیتی با نام Eagle رونمایی کرد که طبق ادعای این شرکت، اولین پردازنده‌ای است که نمی‌تواند توسط یک ابرکامپیوتر کلاسیک شبیه‌سازی شود. IBM می‌گوید برای شبیه‌سازی Eagle به بیت‌های کلاسیک بیشتری نسبت به اتم‌های موجود در تمام انسان‌های روی کره‌ی زمین نیاز دارید.

IBM این پیشرفت را به طراحی جدیدی نسبت داده که اجزای کنترلی پردازنده را در چندین سطح فیزیکی قرار می‌دهد و در این میان کیوبیت‌ها روی یک لایه قرار دارند. به لطف همین طراحی جدید، قدرت محاسباتی پردازنده به طور قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند. IBM درباره‌ی حجم کوانتومی این پردازنده اطلاعاتی ارائه نداده است. حجم کوانتومی که یک معیار ابداع شده توسط IBM محسوب می‌شود، تلاش می‌کند تا عملکرد کامپیوتر کوانتومی را با نگاه به بخش‌های مختلف آن اندازه‌گیری کند و به غیر از کیبوبیت‌ها، نحوه‌ی تعامل آن‌ها با یکدیگر هم در نظر گرفته شوند. هر چقدر حجم کوانتومی بیشتر باشد، آن کامپیوتر برای حل مسائل دشوار و پیچیده حرف بیشتری برای گفتن خواهد داشت.

آی‌بی‌ام EAGLE را معرفی کرد

بدون ارائه‌ی حجم کوانتومی این پردازنده، مقایسه‌ی آن با دیگر نمونه‌های موجود کار راحتی نیست. سال گذشته شرکت Honeywell از «سیستم مدل H1» (System Model H1) رونمایی کرد که با بهره‌گیری از ۱۰ کیوبیت متصل به یکدیگر، حجم کوانتومی‌ آن به ۱۲۸ می‌رسد. برای مقایسه می‌توانیم به یک سیستم ۲۷ کیوبیتی جدید شرکت IBM اشاره کنیم که حجم کوانتومی آن ۶۴ است. اگرچه بدون شک چیپ Eagle قدرتمند محسوب می‌شود، اما فقط بر اساس تعداد کیوبیت‌ها نمی‌توانیم درباره‌ی توان آن صحبت کنیم.

باید خاطرنشان کنیم IBM بعد از معرفی چیپ Eagle ادعای برتری کوانتومی‌ را مطرح نکرده است. به گفته‌ی این شرکت، معرفی این چیپ یک گام به سمت نقطه عطف مدنظر این شرکت است اما هنوز نمی‌تواند مسائلی را حل کند که کامپیوترهای کلاسیک قادر به حال آن‌ها نیستند. در سال ۲۰۱۹، گوگل مدعی شد که با سیستم «سیکامور» (Sycamore) به برتری کوانتومی دست یافته که این ادعا جنجال زیادی به راه انداخت. در آن زمان، IBM ادعای گوگل را رد کرد و گفت که گوگل این سیستم را برای حل یک معادله‌ی خاص ساخته است و به همین خاطر ادعای برتری کوانتومی صحت ندارد. شرکت IBM اعلام کرده که از ماه آینده پردازنده‌ی Eagle را در اختیار اعضای منتخب شبکه‌ی کوانتومی‌ خود قرار خواهد داد.

 

منبع: Engadget